26 Kasım 2009

"KOÇ GRİBİ"ni duymadınızmı ?


GÜZELLİK,BİRLİK,BERABERLİK DOLU HER ZAMAN BİR ÖNCEKİNDEN DAHA GÜZEL VE MUTLU BİR KURBAN BAYRAMI DİLİYORUM.BÜYÜKLERİN ELLERİNDEN,KÜÇÜKLERİN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM....!
Ama tabi uzaktan.
Neden?
çünkü domuz gribi salgını var:)
(Bu bayram, domuz gribi salgınının koç gribi salgınına dönüşmemesi dileğiyle) herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.En güzel ve en mutlu bayramlar sizlerle olsun.Sevdiklerinizle birlikte nice mutlu bayramlara....
Bu arada tebrik kartı yazgülü.com sitesinden alıntıdır.

24 Kasım 2009


18 Kasım 2009

Quilling örnekleri


Bugünkü araştırma konumda "QUİLLİNG" örneklerini bulacaksınız.Ne zamandır aklımdaydı bugüne kısmet oldu.Quilling "kağıt dolama" sanatıdır.yapım aşamalarını incelediğimde çok zahmetli fakat bir o kadarda zevkli olduğunu öğrendim.En kısa zamanda (hatta belki bu akşam :) deneyeceğim.
muhteşem görünüyorlar öyle değilmi.Bunlarla hediye paketlerimizi yada kutularımızı ,çerçevelerimizi süsleyebiliriz.

Bu işlem el işi kağıtlarından yapılabiliyor.Elişi kağıtlarını 5mm şeritler halinde kesiyorsunuz bir kürdan veya çöp şiş yardımı ile doluyorsunuz.Sanırım profesyonel yapanlar farklı bir kağıt kullanıyorlar. Yapım aşamalarını ve birçok değişik modeli görmek istiyorsanız buradan bakabilirsiniz.

17 Kasım 2009

Dekoratif eşyalar


Biliyorum evimizin herşeyi ikea. hatta itiraf ediyorum bir ikea manyağıyım.:) ama koçtaş ıda yabana atmamak gerek diiimi ama..yani nasılsa her ikisindede zararlı çıkıyoruz zaten:) gezerken kendimi kaybediyorum o kadar yani:) koçta'ın aydınlatma objelerinden örnekler verdim buyrun..






yastıklar ve minderler::::::::::::



   


şimdilik bu kadar bir ara tekrar toparlar yollarım...

Hediye paketleri


Hanımlar...internette sörf yaparken bakınız neler buldum.Renk renk ve de çeşit çeşit hediye paketleri ve çantalar.Malum yılbaşıda yaklaşmak üzere buradaki modellerden esinlenerek birşeyler yapabilirsiniz veya yok ben uğraşamam diyorsanız fiyatlarıyla birlikte buradaki siteden göz atabilirsiniz.



16 Kasım 2009

banyonuz sabun koksun

Hani mevlütlerde falan hediye olarak organze torbaların içinde havlu yada yazma falan dağıtırar.işte o organze torbaların içlerine kuru lavanta,sabun vs.vs. doldurup kapılarınızın kollarına asabilirsiniz.Ben içine sabunlarımı koyup banyoma asmayı tercih ettim.misssss gibi sabun kokuyor banyom...

Bardak altlığı

Yine karton:)..Son zamanlarda bir karton tutkum var bir karton tutkum var sormayın gitsin.Elime geçen kartondan bişey yapar oldum biri beni durdursun:)...Birgün elimdeki kartonu şeritler halinde kesiyordum (can sıkıntısından) öyle kesip dururken dedim kendi kendime bundan ne çıkar bakalım.kestiğim şeritleri birbirlerinden geçirerek resimde gördüğünüz şeyi çıkardım.Sonrada ofiste bardak altlığı olarak kullandım.
bundan daha değişik şeylerde yapılabilir aslında mesela servis altlığı olarakta kullanabilirsiniz daha büyüğünü yaparak tabi.Gördüğünüz gibi yapım aşaması falanda yok:) kesin ve birbirlerinin altından üstünden geçirin :)

süslü kavanozdan sarkaç




















bu süslü kavanozu buradaki adreste gördüm bayıldım doğrusu yaw:) valla yapanın ellerine, emeğine sağlık çok şirin ve dekoratif olmuş.yapım aşamalarınıda tek tek resimli olarak anlatmış.bende yapmassam nolim:)

Duvar stickerları

Evimizin yeni misafirleri duvar stickerları.O kadar güzel ve çeşitli modelleri varki evimizin istediğimiz duvarına yapıştırıldığında evin havasını bir anda değiştirebiliyor.















mutfakta ne kadar hoş durmuş yaaaaa...En kısa zamanda bende istiyorum kesin:)
ama ben paraya kıyıp zor alırım biraz.naparım peki? renkli düz stickerlardan alıp kendim kesip yapabilirim sanırım.Çok ta zor değil bence.















bu da ayrı bir güzel hatta harişahane:) daha değişik modelleri görmek istiyorsanız buraya buyrun.O kadar çok çeşit varki mutlaka birini beğenirsiniz.

kutu kaplayalım


Tamamen geri dönüşüm olan kutumu bir gecede yapıp kapladım.etrafımda gözüme ne çarparsa ondan birşeyler yapmaya bayılıyorum ve yaparkende inanılmaz zevk alıyorum.Böyle uğraşlar hem kafamı dağıtıyor hemde birşeyleri değerlendirmiş oluyorum.

Bu kutuyu yarın akşam ziyaret edeceğim bir arkadaşıma hediye olarak götüreceğim.Mor her zaman favori rengim o yüzden süslemelerinide mor yaptım.Yapım aşamasını aşağıdaki şekilde elimden geldiğince anlatmaya çalıştım.Buyrun:)


















umarım anlaşılır olmuştur resimler eğer şayet daha detay istenirse yazarak yardımcı olurum.
Birkaç gündür uğrayamadım bloguma elimdekiler acaip birikti.Değişik araştırmalar,resimler,yine kendimce yaptığım objelerrrr vs.vs.:) bir an önce aktarmak için sabırsızlanıyorum fakat çalıştığım için her gece pc başında oturamıyorum işte.Bu geri dönüşüm kutuyu yapmak isteyenlerede kolay gele:)
sevgilerimle...

ponpondan tırtıl:)

Geçtiğimiz pazar günü paşamla bugün ne yapsak ne yapsak diye düşünürken (tabi bir taraftanda evi toparlıyorum bu arada malum tatil günümüz:)) dolapta renkli yumaklarım vardı onları görünce birden şimşek çaktı aklımda:P ev toplamayı falan bıraktık tabi:) aldık yumakları elimize birkaç tane ponpon yaptık yani yaptık derken ben yaptım tabi :) paşamda öyle bakıyo ne yapıcam diye..
sonra yaptığım ponponların aralarından iplik geçirerek düğümledim hepsini birbirine ve en baştaki büyük olana da boncukları tele dizerek anten yaptım:) işte sonra ortaya bu sevimli tırtıl çıktı.Nasıl ama :)
oğlumunda çok hoşuna gitti.hemde eğlenmiş olduk.Tabi şimdi tırtıl daha yeni olduğu için öylece duruyor kalorifer peteğinin üzerinde birkaç gün içinde elinde oynarken cılkını çıkarır kesin:)


2 Kasım 2009

Dekorasyon-Aksesuar

Evlerimizin vazgeçilmezidir aksesuarlar.Evimizi sıkıcılıktan ve sadelikten kurtarırlar bu küçük dekoratif objeler.Bu objelerin hepsini sizin için Koçtaş'ın kendi sitesinden ekledim Fiyatlarıyla birlikte.

                         kazıma çiçek desenli ahşap çerçeve 7,90 TL



                            kenar işlemeli ahşap çerçeve ikili 12,90 TL

                                            renkli çerçeveler 12,90 TL


                                                   uranüs vazo 24,90 TL


                   pupa vazo ve morrrr:) en sevdiğim renk fiyatı 24,90 TL


                    bunlar küçükleri çok sevimliler. izmir vazo fiyatı 15,90 TL


                     kırmızının ihtişamı Narin vazo fiyatı 19,90 TL

                          istediğiniz renkte kare vazo fiyatı 19,90 TL

                                    Turkuaz tombul vazo fiyatı 10,90 TL

                               Dekoratif delikli mum fiyatı 13,90 TL

                   Taşlı tealight tepsisi fiyatı 12,90 TL

             delikli mumlardan hoş bir kompozisyon yaratmışlar

                                          metalik altın mum fiyatı 8,50 TL
 evet şimdilik bu kadar devamı gelecek:)

1 Kasım 2009

harika bir yelek



bugün akraba günümüz vardı.Pazar olduğu için zor zahmet kalkıp alel acele bişeyler atıştırıp düştük yollara.günde yabancı değil kardeşimde:) erken gitmemiz lazımdı ama malum pazar işte.neyse misafirler geldi yavaş yavaş döküldüler.içlerinde birtanesi vardıki (buda dayımın kızı oluyor kendisi) bir yelek giymiş hatun.muhteşem.hepimiz bayıldık doğrusu yeleğide kızın annesine örmüşler aslında lohusalığında. kız evlenince ona vermiş bizim hatunda yeni evli bu arada :)..dedim hemen bloga koymam gerek bunu resimlerini çektim şipşak.nerden baksanız bir 35 senesi var bu yeleğin üzerinde muhteşem durmuş.Tığ işi sevenler buraya.....
Ya ben yelek dedim ama aslında hırka galiba.herneyse işte:) hırkada olsa yelekte olda süper.benden tam not..

boncuktan yusufçuk broş

dün gece uykum kaçtı ve sabaha kadar oturdum.İyiki oturmuşum sonunda bu güzel yusufçuklar çıktı ortaya.
bundan birkaç ay önce nette görmüştüm boncuktan broşlar yapmışlar.birden aklıma geliverdi.bir oturdum pir oturdum:)) boncukla ilgili olanlar için yapımı hiçte zor değil.


Zevkinize göre istediğiniz renkte boncuklarla yapabilirsiniz.Ben kağıttan yapılmış boncuk ve kum boncuklar kullandım.boncukları ince tellere geçirip önce yusufçuğun kanatlarını oluşturdum.sonra farklı boncukları yine ince tele geçirip gövdesini yaptım.kanatları gövdeye bağladım.en sondaaltına çatallı iğneyi yine telle tutturdum.


bu da değişik bir versiyonu:) umarım beğenirsiniz.